Välkommen till stiglindberg.se, Sveriges främsta källa för information om Stig Lindberg.
För frågor eller kommentarer, kontakta vår redaktör: redaktionen@stiglindberg.seDela den här sidan

Spisa Ribb - enkel och stram 50-tals mönster

Spisa Ribb är en av Stig Linbergs mest klassiska 50-talsserviser. Ett enkelt och stramt mönster som hållt sig genom åren.

 

Servis Berså

Spisa Ribb skapades till H55 utställningen i Helsingborg 1955. Spisa Ribb lanserades tillsammans med ugnssäkra servisen Terma, och de var tänkta att användas tillsammans. Mönstret har hållt sig bra och i dag betraktas Spisa Ribb som en klassisk 50-talsservis.

Servis Berså

 

Servisen fanns i pruduktion fram till 1974, men vissa delar av servisen har tillverkats så sent som in på 2000-talet. Porslinet i servisen är skört, varför många äldre delar kan vara kantstötta. Priset på servisen bland samlare är högt.

Servis Berså

Spisa Ribb kom även ut på frimärke under 90- talet.

Dela den här sidan
Din signatur: 
 

Hej har köpt på Tradera några kaffekoppar som det bara står ett tvåsiffrigt nummer på (inget Gustafsvberg eller annat id-tecken). Är det kopior, eller vad är det? Nån?

- jambalaya jansson, 16 mars 2012

Svara på den här kommentaren

Hej. Hur vet man vad spisa ribb djupa tallrikar är värda. Det finns även ingraverat Stig.L. under tallrikarna. Har fått dessa av min moster för ca trettio år sedan.

- Maggan 3 dec, 3 december 2011

Svara på den här kommentaren

Hej! Hur vet man vilket värde spisa ribb kaffe koppar har. Jag har några som jag ärvt av min mormor. Köpte dem på hennes auktion 1985 och då hade de funnits i hennes ägo sen mina barnsben,,,sen 70 talet.

- Tassa, 30 juli 2011

Svara på den här kommentaren